Екзотичното Цвете на Изтока!

plyazh-navagio-v-grecii-8Цветето на Изтока – така го наричали древните Венецианци! А според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. С възхитителен смарагдов цвят на морето островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция.
Пътуването ни започва с чартърен полет от София и след около два часа кацнахме на летището в Закинтос, а от там трансфер с автобус до страхотният хотел, в който щяхме да се настаним. Хотелът, който бяхме избрали с Алекс бе разположен на брега на морето и в непосредствена близост до главната улица, където се намираха заведения и магазини.
Zante Maris 4* ще ви осигури приятна и запомняща се почивка.
Метнахме багажите в стаята – скоростно преобличане и след по-малко от 10 минути бяхме на плажа, а той толкова красив, като на някое далечно екзотично място. Първият ни ден мина там радвайки се на кристално чистата вода и всичкият този пясък като от пустиня. Най- хубавото беше, че сме там за 8 дни и ще имаме време да видим доста неща! След като се наплажувахме, пообиколихме близките заведения до хотела, направихме няколко нови запознанства и изпихме достаъчно коктейли за да имаме причина да се приберем и да почиваме за следващия ден. Сутрините винаги започват с обилна закуска, фрешче, кафенце и вече сме готови за новия ден! За този ден бяхме планирали да отидем до един от най-известните плажове, а именно “Navagio Beaach”. Имахме два варината да се запишем за круиз около острова или да си вземем мотопед под наем и да обиколяме с него. Първият вариант щеше да ни струва по 32 евро на човек, а мотопеда 15-20 евро за целия ден. С Алекс Решихме, че разходката с мотопед ще е доста по предизвикатела, а пък ще можем да отидем и до различни плажове, места и тн. Взехме си една карта на острова яхнахме мотопеда и газ. Докато карахме към Navagio пред нас се разкриваха страхотни гледки от острова бяхме изумени от красотата на Закинтос. А плажът Navagio е още по-чист от колкото сте го виждали по снимки, невероятно място. Гмуркаш се и пред теб се разкрива един нов свят, свят в синьо, в който те заобикалят всякакви разноцветни рибки. Гмуркахме се също за да видим и огромните костенурки “Карета”, но за съжаление не ни беше ден. Хубавото на това, че си взехме мотопоед бе, че всички, които бяха дошли на Navagio с кораб се изнесоха около 17:00ч и плажа остана наш! Не мръднахме цял ден от там гмуркахме се, скачахме от скали, припичахме се на плажа до залез, това беше едва вторият ни ден, а бяхме удивени.
Докато се прибирахме към хотела, решихме, че на този ден му е рано да свършва!
Вечерта се смесихме с тълпата по заведенията и се завихри голям купон на плажа. През следващите няколко дни мотопеда беше неразделна част от нашето ежедневие обикаляхме с него различни плажове и се забавлявахме страхотно. Тази почивка беше като дар от бога, толкова близка дестинация до България и същевременно толкова екзотична, чиста и привлекателна. Zante Maris HotelНа седмия ден от престоя ни решихме да останем в хотела и да се поглезим около басейна. Обикновено стартираме деня със здрава закуска, но в този ден стартирахме с наливна бира, с която продължихме и след обяд. Няма да продължавам да разказвам до къде стигнахме с бирата, защото вече се досещате! На сутринта докато подготвяхме куфарите за полет до София, смътни спомени ни връщаха към миналия ден, а заключението, което направихме с Алекс от цялата ни почивка на острова, е че няма друго толкова добро място!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>