Избираме круиз около гръцки острови!

ncl_Jade_Aerial_Greece_SantoriniГърция е невероятна страна с много богата история и красива природа, но нищо не може да се сравни с нейните острови. Те са изключителни! Неслучайно всяка година биват посещавани от стотици хиляди туристи, които искат да се запознаят отблизо с прекрасните забележителности, с които се характеризира всеки един от тях
Миконос, Санторини, Крит, Родос и Патмос са само една малка част от гръцките острови, които ще оставят траен отпечатък във Вашето съзнание. Затова нека направим една „кратка виртуална разходка“, която съм сигурен, че ще Ви накара поне мислено да се качите на първия кораб и да отплавате до южната ни съседка за кратка почивка!
Населяван от 3000 години пр.Хр. остров Миконос и до ден-днешен е един от най-обитаваните острови в Гърция. Още със стъпването си на пристанището ще усетите защо той е бил населяван от древни времена. Уникалната природа, невероятно чистите и меки пясъци, непредсказуемия нощен живот и впечатляващите исторически забележителности, които се простират на едва 85 км2 са една от многото причини, поради която хората виждат остров Миконос като перфектната дестинация за своята почивка. Китният остров разполага с много „тайни и мистерии“, които съм сигурен, че ще Ви заинтригуват. Вятърните мелници, църквата Пангия Парапотияни и забележителностите на град Хора са само част от нещата, които ще приковат вниманието Ви!
Но стига сме говорили за Миконос! Нека да обърнем малко внимание и на останалите гръцки острови, които са неизменна част от всеки един круиз и в интерес на истината би било истински грях да обиколите гръцкото море и да не ги посетите!
Остров Крит е неизменна част от гръцката митология! С него са свързани легендите за Зевс, Херкулес, Минотавъра, митовете за Дедал и Икар и още куп други интересни истории от гръцкия фолклор. С тях ще се запознаете най-добре, ако посетите митичния дворец Кносос! Покрай него трябва да посетите и родната къща на великия художник Ел Греко, в която са разположени някои от най-добрите му творби!
Родос пък е най-големия от всички острови. Климатът и природата е коренно различна от тази на останалите острови. Тя е по-близка до характерната за Мала Азия, но затова си има и разумно обяснение – Родос е най-източния остров от всички и се намира само на 18 км от Турция. Островът е изключително богат откъм исторически забележителности! На него са разположени няколко замъка и дворци, като най-голямо впечатление ще Ви направи Замъкът на родопските рицари, който е обявен за Световно наследство от ЮНЕСКО.
Трудно можем да опишем с думи това, което могат да Ви предложат гръцките острови, а още по-трудно би могло да го направим в един материал! Единственият начин да се убедите в думите ни е като се качите на следващия круиз за гръцките острови и не видите със собствените си очи това, за което говорим! Повярвайте ми, няма да сгрешите!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>