Лондон – истинска емоция за туриста!

London Дестинация Лондон ми е на сърце още първият път когато кацнах там през далечната 2003г. От доста време ми се въртеше в главата да посетя това космополитно място отново и тази година взех решение да е през Декември 2014. Още през Септември си резервирах самолетен билет с easyjet, който ми струваше 180 лв в двете посоки. Следващите три месеца нямах търпение да минат за да дойде момента, в който ще полята към столицата на Великобритания. Времето мина не усетно и вече чаках автобуса, който ни превозваше до самолета на терминал 1. Усещането, че след по-малко от 3 часа вече ще съм там бе невероятно, цялото ми тяло тръпнеше от превъзбуда, а и бях лепнал една усмивка на лицето си и от километри ми личеше колко съм щастлив, че се махам дори и за няколко дни.

Английската атмосфера си личеше още от тук понеже самолета беше на 80% пълен с англичани.
Полета мина много спокойно, направо неусетно и вече бяхме кацнали на Gatwick, бях забравил колко е огромно това летище. Още там ме обзе едно спокойствие, хората бяха различни, държаха се по друг начин всички бяха усмихнати и всякаш ме приветстваха с добре дошъл българино!
Брат ми ме чакаше на летището, не се бяхме виждали почти година и двамата се ухилихме като се видяхме и се запрегръщахме, кеф голям!
Тръгнахме с колата към Лондон щях да отседна при него за тези няколко дни и се запътихме към къщата му за да оставим багажа, да хапнем и след това да се помотаем из квартала. Празничния дух на Коледа си личеше още от летището, всичко беше украсено!
След около час бяхме в квартала където живее, нямам думи страхотно местенце! Къщите подредени всички в един стил всяка с парко мястоа, а около тях зелени полянки, идилия!
Първият ми ден мина доста бързо, но нямах търпение за следващият, за сърцето на Лондон. Сутринта още с качването си на метрото разбираш колко е уредено всичко и как е направено в полза на човека. След 40 минути бяхме на Oxford street, излизам от метрото и бам, толкова хора не съм виждал! Започва се трескаво обикаляне искам да видя колкото се може повече от това невероятно място. А градът жив, направо кипи и завладява!
Jamie Oliver`s FifteenЗа обяд бяхме решили да посетим емблематичният Jamie Oliver`s Fifteen! Смея да твърдя, че това е един наистина страхотен ресторант! Хапнахме доста вкусни неща, пийнахме страхотно вино и излизаме доволни за да покорим останалата част от Лондон. След дълго обикаляне по магазините на вън вече се бе стъмнило, а е едва 16:00 часа. IMG_5064Сега започва да си личи как всичко е украсено за коледа, на всякъде свети, на всякъде е коледна емоция! Тълпите от хора излезнали на shoping стават все повече, а на мен ми става все по-готино! Магазините не свършват, пъбове и ресторанти на всякъде, хората се забавляват лицата им греят, живеят истински!
Следващите няколко дни минаха по същия начин: разходка, shoping, забележителности. Посетихме още няколко страхотни ресторанта, от които единият италиански другият френски, както и доста добър суши ресторант, естествено типичните английски пъбове няма как да се пропуснат. Суши ресторант SAMBAПрестоят ми от 5 дни мина твърде бързо, но за сметка на това прекрасно! Последен ден и около обяд се отправяме към летището за полет до София, пътувам с носталгия за Лондон с прекрасни спомени в съзнанието и с празен портфейл!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>