Най-странните сгради по света!

Представяме ви някои от най-странните сгради по света вдъхновени от велики архитекти и строители.

The Crooked House – Sopot Poland (Изкривената къща – Сопот Полша)

strange-building-1

Изграждането и започва през януари 2003 г. В края на същата година, тя е вече завършен. Архитектурата е вдъхновена от образи и картини на Jan Marcin Szancer (известен полски илюстратор на детски книги) и то Per Dahlberg (Шведски художник, който живее в Сопот)

Forest Spiral Hundertwasser Building – Darmstadt Germany (Горска спирала)

strange-building-2

Тази е построена между 1998 г. и 2000 г. от Фриденсрайх Хундертвасер, австрийски архитект и художник, той е призната с революционния си, колоритен, нередовен, органично-образен дизайн. Конструкцията на сградата се състои от сто и пет апартамента, разполага и с ресторант и бар на върха в най-югоизточната част.

The Basket Building – Ohio United States (Кошницата)

strange-building-3

The “Longaberger Basket” това вероятно е най-странната офис сграда на всички времена. Тя има 180 000 кв.м, струва 30 милиона долара. Никой не е успял да спре, или дори да редактира, плановете на Dave Longaberger, който е искал истинска реплика на недвижим обекта.

Kansas City Public Library – Missouri United States (Градска библиотека)

strange-building-4

Тази сграда в центъра на Канзас е включена в един от пионерните проекти, които имат за цел да модернизира най-ниската част на града. Населението му е било помолено да се изброят някои от класическите книги, които представят града. След това, входа на екстериора е с формата и дизайна на тези заглавия. Целта е да привлече вниманието за да се насърчи използването на библиотеката.

Cubic Houses – Rotterdam Netherlands (Квадратната къща)

strange-building-5

Първоначалната идея за изграждане на тези къщи датира от 1970-та. Piet Blom разработва няколко от тях, които са били повдигнати в Хелмонд. Въпреки това, Rotterdam искаше Piet да проектиран и няколко от тях за горната част на пешеходния мост, и той решава да използва кубични къщи. Процесът на създаване на горите, където всеки куб представлява абстрактно дърво е сърцевината на концепцията.

Edificio Mirador – Madrid Spain

strange-building-6

Тя е разработена от немски архитекти. Сградата е 63,4 метра висока. Точката, която дава светлина на строителството е огромна централна празнота на повече от 36 метра от земята. Обитателите на тази етажна собственост могат да се насладят на открито пространство с градина. Различните цветове представляват съответните блокове, предлагащ най-малко 9 вида апартаменти.

Erwin Wurm: House Attack – Vienna Austria

strange-building-7

Авторът на този спектакъл е световно известен със своите скулптури. От 1980 г. той създава няколко “One Minute” скулптури. Тук той е прикрепил къща обърната с покрива надолу, по време на изложба в австрийския музей Moderner Kunst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>