Топ 10 гръцки острова, които трябва да посетиш в Гърция!

Гърция носи на своите посетители разнообразие от красиви острови, които са скалисти, зелени или планински, заобиколени от кристално чисти води. С толкова много острови и плажове, които предлагат спокойствие и много неща за вършене, видно е, че Гърция се превърна в най пътувана дестинация.
Има много острови, които са популярни и евтини в Гърция. Все пак, има някои, които са популярни за привличане на елитни и млади тълпи. Последвайте нашите топ 10 гръцки острова!

Санторини:

santorini-island
Санторини е популярен със своите красиви бели варосани къщи, чудесен изглед към морето, спиращи дъха залези, и активния вулкан. Калдъръмените улички между къщите, осеяни с кафенета, магазини и ресторанти, полепнали върху високи скали трябва да се видят за да се повярва. Ако ще да видите само един гръцки остров, тогава Санторини е този остров.

Крит:

crete-holiday
Крит е най-големият остров на Гърция, който също е гъсто населен. Островът ви носи широка гама от възможности за настаняване, магазини, нощни клубове и ресторанти. Старият му град, Ретимно и Ханя са красиви и винаги заети с туристи. Плажовете по Южното Черноморие са непокътнати заедно с недокоснати планински селища, които предлагат най-добрата храна в цяла Гърция. Нейната основна атракция е IDI или Psiloritis, най-високия връх в Гърция, който привлича туристи от всички краища на света.

Миконос:

mykonos-greece
Миконос е мулти етнически остров сред гръцките острови с луд нощен живот. Островът е наводнен с известни личности и гейове през цялото лятото. Важно е да се отбележи,че в Миконос е бар до бар през нощта. Градът е красив, с бели улици с бутици, кафенета, галерии, ресторанти и барове. Така че, ако имате планове да посетите Миконос, не забравяйте да заредите портфейла си с много пари и кредитни карти.

Хидра:

Hydra-greece
Хидра е много красив остров, който предлага впечатляваща архитектура запазена заради строгата политика на развитие. Островът ограничава мотоциклети и автомобили, и вместо това начинът на транспортиране е с мулета със собствениците им. Нощният живот не е много оживено, обаче, достатъчно, за да можете да се отпуснете на почивката си.

Хиос:

chios-greece
Хиос е прекрасен остров за разглеждане на забележителности, тъй като се разделя с Турция чрез тесен канал. Най-популярната забележителност е Неа Мони, който е един манастир от 11 век.

Парос:

Paros
Парос е най-красивия остров на гръцките острови с плажове и буен нощен живот. Градът изглежда очарователно с калдъръмени улички и цветни лозя от бугенвилии. Плажовете в Парос са за всички и всеки, като те варират от закътаните до най-претъпканите плажове, предлагащи изобилие от неща за вършене като уиндсърф и други водни спортове.

Корфу:

Corfu-holidays
Корфу предлага максимално разнообразие на своите посетители, когато става въпрос за места, култури и пейзажи. На острова има прекрасна стара архитектура, която носи напред стиловете на Италия, Гърция, Британия и Франция. Плажовете са непокътнати и дават своя принос с огромно спокойствие и уединение и в същото време, градовете предлагат прекрасна смесица от исторически забележителности и оживени нощни заведения.

Скиатос:

Skiathos-greece
Ако сте любител на природата и не искате да пропуснете пищни борови гори и дивата природна оранжерия, посетете Скиатос. Отделно от това, на острова има и интересни атракции, включително средновековни крепости, манастири и примамливи музеи. Той е перфектен остров за семейства.

Родос:

Acropolis-of-Lindos
Родос е остров за тези, които обичат историята и бих искали да знаят повече за съкровищата, включително популярният средновековен стар град, акрополът Линдос. Тъй като островът се намира на самия бряг на Турция, той предлага смесица от гръцка и турска култура.

Самос:

Temple-of-Hera
Самос е дестинация популярна с това, че е най-слънчевият в цяла Европа и получава 10-та позиция в класацията на 10 гръцки острови. Островът ви предоставя изобилие от плажове с кристално чисти сини води, идеално място за гмуркане с шнорхел и дълбоко гмуркане. Ако сте начинаещ, плажовете с инструктори и училища ще ви предложат едно прекрасно подводно приключение. Други атракции включват акведукта Eupalinos и Храма на Хера, популярен сред пътуващите.

 

Най-добрият начин да посетите всички гръцки острови, е като се качите на нашите гръцки круизи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>