Чудесата на Норвегия – Круиз норвежки фиорди

Geirangerfjord_fiord3Къде се вмества природата в натоварения ти график в днешно време ? Имаш ли време да излезеш и да седнеш под дърво, или да легнеш през нощта, за да гледаш звездите? Не, нали? Животът е толкова стресиращ днес, че ние едва имаме време да се справим със задълженията си. И все пак, единственият човек, който може да се справи с това сме самите ние. Ние всички трябва да си намерим време за малко (или не толкова малко ) бягство.

Природата представлява тишина, спокойствие, вечност, съвършенство. Да бъдеш в природата е едно с нашата истинска същност тя е свързана с нашия произход. Един от начините да се слееш с природата е да се качиш на круиз. Водата е също така естествен лек за стреса и освобождаването от него .

Един от най-добрите круизи в света е Норвежкия Фиордски круиз. Тези круизи предлагат уникалната възможност да се насладите на чудесата на Норвегия. Били ли сте някога там? Това е спиращо дъха. Фиордите са входове, създадени от ледени късове в долини, пълни с вода. Те са създадени в продължение на милиони години и е задължително да се видят. Корабът се движи много близо до скалите, така, че наистина може да видите фиордите от близо. Ще изживеете величествените водопади, ледници, стръмни планини. Ще видите птици като арктически гмуркач, белият – крилат дрозд , животни като елени или арктически лисици, полярни мечки или морски създания, като китове, тюлени, моржове, морски свине. Два от Норвежките фиордите ( фиорда Гейрангер и Naeroy фиорд) са включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Струва си да ги видиш! В планината има живописни селца, които може да бъдат посетени и изследвани.

Списанието National Geographic Traveler класира Западните Норвежки Фиорди, като най-добра туристическа дестинация в света.